Aisea ua i ai se leo e le masani ai i le taavale?

Le leo le masani i totonu o le taavale e masani ona fesootai ma le Stabilizer Link (Front shock absorber connecting rod)

Tulaga fa'apipi'i

O lo'o fa'apipi'i le so'otaga fa'amautu i le axle pito i luma, ma o so'oga polo i pito uma e lua e feso'ota'i fa'atasi ma le pa fa'amautu fa'a-U ma le fa'alavelave fa'afuase'i i luma (po'o le lima lagolago pito i lalo).Mo faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻapipiʻiina soʻotaga faʻamautu i luga o le axle pito i tua, o le a faʻapipiʻiina foi ni tootoo e lua, o foliga e ese teisi mai le soʻotaga faʻamautu pito i luma, ae o le fausaga ma le gaioiga o sooga polo e tutusa lelei.O pito uma e lua e fesoʻotaʻi i le U-foliga faʻamautu pa ma le Lower lima (poʻo le Knuckle Steering).

Fauga

Vaega o vaega: o le sooga polo i pito uma e lua + o le tootoo fesoʻotaʻi ogatotonu, o le soʻoga polo o loʻo faʻapipiʻiina i itu uma e lua o le tootoo fesoʻotaʻi ogatotonu.

O le sooga polo e mafai ona sasau i itu uma ma e masani lava ona faia i se pine polo, se nofoa polo ma se ufiufi pefu.

Galuega

Aʻo leʻi faʻalauiloaina le matafaioi a le soʻotaga faʻamautu, e manaʻomia muamua ona tatou malamalama i le fesoʻotaʻiga faʻamautu U.

U-foliga stabilizer sootaga, e lauiloa foi o le anti-roll pa, lateral stabilizer pa, paleni pa, o se elemene elastic ausilali i le faiga taofiga taavale.O le U-foliga stabilizer sootaga o se torsion pa puna e faia i le tautotogo uamea, i foliga o se "U", lea e tuu transversely i luma ma tua o le taavale.O le vaega ogatotonu o le tino o le tootoo o loʻo faʻapipiʻiina i le tino poʻo le faʻavaa ma se togavao paʻu, ma o pito e lua e fesoʻotaʻi i le faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le lima pito i lalo e ala i le fesoʻotaʻiga stabilizer, o le faʻamoemoe o le tootoo fesoʻotaʻi o le faʻafesoʻotaʻi ma faʻasalalau. tui.

Afai o le uili agavale ma le taumatau e oso i luga ma lalo i le taimi lava e tasi, o lona uiga, pe a naʻo le tino e alu i luga o le saʻo ma le faʻamalolo i itu uma e lua e tutusa lelei, o le U-foliga stabilizer soʻotaga e taamilo saʻo i totonu o le togavao, ma le soʻotaga faʻamautu lateral. e le aoga.

Pe a le tutusa le fa'aogaina o fa'agata i itu uma e lua ma fa'asaga le tino i le pito i luga o le auala, pe a fa'alatalata le tasi itu o le fa'avaa i le lagolago o le tautotogo, o le pito o le itu o le so'oga fa'amautu e alu i luga e fa'atatau i le fa'avaa, ma pe a alu ese le isi itu o le faʻavaa mai le tautotogo, o le pito o le fesoʻotaʻiga stabilizer e fetaui i lalo e faʻatatau i le faʻavaa, ae a faʻapipiʻi le tino ma le faʻavaa, o le vaega ogatotonu o le soʻotaga faʻamautu U-e leai se fa'agaioiga fa'atatau ile fa'avaa.I lenei auala, pe a faʻapipiʻi le tino, o vaega umi i itu uma e lua o le soʻotaga faʻamautu e faʻafefe i itu eseese, o lea e mimilo ai le fesoʻotaʻiga faʻamautu ma punou lima itu, lea e faʻateleina ai le fua faʻamaufaʻailoga.

O le taimi i totonu e mafua mai i le elastic stabilizer soʻotaga e mafai ona taofia ai le faʻaleagaina ma faʻaitiitia ai le faʻasaga i tua ma le vibration pito i tua o le tino.A oso i le itu e tasi le lima o le torsion bar i pito uma e lua, e le aoga le pa stabilizer.Pe a oso le uili agavale ma taumatau i le itu faafeagai, o le vaega ogatotonu o le sootaga stabilizer o le a mimilo.

Fa'ailoga masani ma mafua'aga

Fa'ailoga fa'aletonu masani:
Faʻavae i luga o tausaga o faʻamatalaga faʻatau ma suʻesuʻega faʻaletino, 99% o vaega faʻaletonu o loʻo i ai le tulaga o le malepe o le pefu, ma e mafai ona mulimulitaʻia le tulaga gau.O le mafuaaga autu lea o le toe faafoi atu o oloa.O le taunuuga tuusao o le malepe o le seevae pefu o le pisapisao le masani o le sooga polo.

Mafuaaga:
Ona o le malepelepe o le seevae o le pefu, o nisi o mea leaga e pei o le pefu ma otaota o le a ulu atu i totonu o le polo soʻo, faʻaleagaina le gaʻo i totonu o le polo soʻo, ma le ulufale atu o mea mai fafo ma le toilalo o le lubrication o le a taʻitaʻia ai le faʻateleina o le ofuina o le polo. o le pine polo ma le fa'avae o le pine polo, e i'u ai i le pisapisao fa'aletonu.


Taimi meli: Nov-07-2022
whatsapp